برندگان نوبل پزشکی ۲۰۲۱

برندگان نوبل پزشکی ۲۰۲۱

جایزه نوبل در فیزیولوژی یا پزشکی ۲۰۲۱، به “دیوید جولیوس” (David Julius) و “آردم پاتاپوتیان” (Ardem Patapoutian) اهدا شد.

به گزارش ایسنا، جایزه نوبل پزشکی ۲۰۲۱، به “دیوید جولیوس” (David Julius) و “آردم پاتاپوتیان” (Ardem Patapoutian) برای پژوهش در مورد کشف دسته جدیدی از گیرنده های دما و لامسه با استفاده از سلولهای حساس اهدا شد.

جولیس از یک ترکیب موسوم به “کپسایسین” (capsaicin) استفاده کرد. این ترکیب در فلفل‌های چیلی موجود است که حس سوزش را القا می‌کنند. جولیس از این ترکیب استفاده کرد تا یک حسگر طبیعی در پایانه‌های عصب پوست شناسایی کند که نسبت به گرما واکنش نشان می‌دهند.

آردم پاتاپوتیان از سلول‌های حساس به فشار برای کشف گروه جدیدی از حسگرها استفاده کرد که نسبت به تحریک مکانیکی پوست و اندام‌های داخلی واکنش نشان می‌دهند.

این کشفیات که برنده جایزه نوبل پزشکی ۲۰۲۱ شده‌اند، توضیح می‌دهند که گرما، سرما و لامسه چگونه می‌توانند سیگنال‌ها را در سیستم عصبی بدن ما برانگیزند.

این سوال که چگونه جهان فیزیکی را به واسطه احساس جسمانی درک می‌کنیم، فکر بشر را برای مدت‌های طولانی به خود مشغول کرده است. طی نیمه نخست قرن بیستم مشخص شد که دما و فشار، انواع متفاوت عصب‌ها را در پوست فعال می‌کنند. با وجود این، شناسایی مبدل‌های مولکولی که مسئول تشخیص گرما، سرما و لامسه و تبدیل آنها به تکانه‌های عصبی در سیستم عصبی حسی هستند، تا زمان ارائه اکتشافات جایزه نوبل امسال، یک راز باقی ماند.

دیوید جولیس قصد داشت که هدف سلولی کپسایسین را شناسایی کند زیرا باور داشت که این کار می‌تواند بینش‌های بنیادینی را در مورد مکانیسم‌های درد ارائه دهد. جولیس از یک دی‌ان‌ای مکمل نورون‌های حسی استفاده کرد تا ژنی را جستجو کند که می‌تواند حساسیت کپسایسین را به سلول‌هایی که واکنش ندارند، انتقال دهد.

در این پژوهش، یک دی‌ان‌ای مکمل شناسایی شد که یک کانال یونی جدید موسوم به “TRPV۱” را رمزگذاری می‌کند. نکته مهم این است که TRPV۱ به واسطه دما فعال می‌شود.

در پی کشف TRPV۱، جولیس و پاتاپوتیان به صورت مستقل به پیشرفت مهمی دست یافتند که امکان کشف یک گیرنده سرما موسوم به “TRPM۸” را نیز فراهم کرد. چندین گیرنده دیگر نیز متعاقبا شناسایی شدند که اطلاعات حرارتی را به “سامانه حسی- پیکری” (Somatosensory system) منتقل می‌کنند.

کشف TRPV۱ توسط جولیس، راه را برای درک مولکولی نحوه احساس کردن دما هموار کرد. پاتاپوتیان از ژن‌هایی استفاده کرد که در سلول‌های حساس به حرکت فعال می‌شوند تا بتواند کانال‌های یونی را که با تحریک مکانیکی فعال می‌شوند، شناسایی کند.

بررسی‌ها، دو کانال یونی موسوم به “PIEZO۱” و “PIEZO۲” را نشان داد. این کانال‌ها نمایانگر یک گروه کاملا جدید از کانال‌های یونی هستند که به عنوان حسگرهای مکانیکی عمل می‌کنند. همچنین پاتاپوتیان نشان داد که PIEZO۲، مبدل مکانیکی اصلی در عصب‌های پیکری است و برای درک ما در مورد لامسه، مهم به شمار می‌رود. او در بررسی‌های خود، نقش مرکزی PIEZO۱ و PIEZO۲ را در بسیاری از عملکردهای فیزیولوژیکی نشان داد.

درباره برندگان نوبل پزشکی ۲۰۲۱

دیوید جولیس در چهارم نوامبر سال ۱۹۵۵ در نیویورک به دنیا آمد. وی استاد “دانشگاه کالیفرنیا، سان‌فرانسیسکو” (UC San Francisco) است و جایزه نوبل پزشکی را به همراه آردم پاتاپوتیان، به پاس اکتشافات خود در مورد گیرنده‌های دما و لامسه دریافت کرد.

آردم پاتاپوتیان در سال ۱۹۶۷ در بیروت به دنیا آمد. وی پژوهشگر حوزه زیست‌شناسی مولکولی در “مؤسسه پزشکی هاورد هیوز” (HHMI) آمریکا است.

به گزارش ایسنا، جایزه نوبل پزشکی ۲۰۲۰ نیز به “هاروی جی آلتر” (Harvey Alter)، مایکل هوتون” (Michael Houghton) و “چارلز رایس” (Charles Rice) برای کشف ویروس هپاتیت سی اهدا شد.

این جایزه به پاس بررسی‌های این پژوهشگران در زمینه کشف ویروس هپاتیت C به آنها اهدا شد. یافته‌های این دانشمندان در مبارزه با هپاتیتی که از خون منتقل می‌شود و یک مشکل بزرگ برای بهداشت جهانی به شمار می‌رود، نقش موثری دارد.

هپاتیت C، به بروز سیروز و سرطان کبد در مردم ساکن سراسر جهان منجر می‌شود. بررسی‌های این دانشمندان در مقابله با این بیماری، سهم تعیین کننده‌ای داشته است زیرا یافته‌های پژوهشی آنها، به شناسایی ویروس هپاتیت C ختم شد.

کشف ویروس هپاتیت C توانست دلیل بروز نوع حاد هپاتیت را نشان دهد و به ارائه آزمایش‌های خون و داروهای جدیدی ختم شود که جان میلیون‌ها نفر را نجات می‌دهند.

شناسایی این ویروس، از اولویت بالایی برخوردار بود. اگرچه دانشمندان همه روش‌های شکار ویروس را به کار گرفتند اما به دلیل فرار ویروس از ایزوله شدن، بررسی آن بیش از یک دهه زمان برد. هوتون تصمیم گرفت به ایزوله کردن توالی ژنتیکی ویروس بپردازد. به همین دلیل به اتفاق همکارانش، مجموعه‌ای شامل بخش‌هایی از DNA را گردآوری کردند که از خون یک شامپانزه مبتلا به هپاتیت به دست آمده بود. بیشتر این نمونه‌ها، از ژنوم شامپانزه به دست آمده بودند اما نظر پژوهشگران این بود که ممکن است برخی از آنها به یک ویروس ناشناخته تعلق داشته باشند.

پژوهش‌های بیشتر، حضور یک ویروس جدید را نشان داد که هپاتیت C نام گرفت. حضور پادتن‌ها در خون بیماران مبتلا به هپاتیت مزمن، ویروس را به عنوان یک عامل گمشده تایید کرد. کشف این ویروس، بخش گمشده و مهم پازل پژوهشی دانشمندان بود.

سوالی که برای دانشمندان پیش آمد، این بود که آیا این ویروس جدید می‌تواند به تنهایی، عامل هپاتیت باشد یا خیر. آنها برای پاسخ به سوال خود باید به بررسی این موضوع می‌پرداختند که آیا ویروس می‌تواند تکثیر شود و عامل بیماری باشد؟ چارلز رایس و گروهش در پژوهش‌های خود، به ناحیه‌ای در ژنوم ویروس هپاتیت C برخوردند که پیش از آن شناسایی نشده بود و به نظر می‌رسید که نقش مهمی در تکثیر ویروس دارد.

رایس، تغییرات ژنتیکی را در نمونه‌های ایزوله شده ویروس مشاهده کرد و این فرضیه را ارائه داد که ممکن است برخی از این تغییرات، مانع تکثیر ویروس شوند. او با استفاده از مهندسی ژنتیک، گونه‌ای از آر.ان‌.ای ویروس هپاتیت C را تولید کرد که قسمت جدیدی از ژنوم ویروس را در بر داشتند. هنگامی که پژوهشگران این آر.ان‌.ای را به کبد شامپانزه تزریق کردند، ویروس را در خون تشخیص دادند و تغییراتی مشابه آنچه در انسان‌های مبتلا به نوع مزمن این بیماری رخ می‌دهد را مشاهده کردند. این نتایج نشان داد که ویروس هپاتیت C به تنهایی می‌تواند عامل بیماری باشد.

منبع: خبرگزاری ایسنا (با کمی تغییرات)

تاریخ آزمون علوم پزشکی 1400

تاریخ آزمون علوم پزشکی 1400 | تغییر زمان آزمون دکتری تخصصی علوم پزشکی 1400

زمان برگذاری آزمون دکتری تخصصی و پژوهشی (Ph.D) رشته های علوم پایه پزشکی، بهداشت و تخصصی به تعویق افتاد. این آزمون در روزهای پنجم، ششم و هفتم تیرماه برگزار خواهد شد.

زمان آزمون دکتری تخصصی و پژوهشی (Ph.D) سال ۱۴۰۰ با توجه به تصمیمات اخذ شده در شورای سنجش و پذیرش دانشجو وزارت بهداشت که مقرر بود در روزهای ۳، ۴ و ۵ تیرماه برگزار شود به تاریخ ۵، ۶ و ۷ تیرماه ۱۴۰۰ تغییر می یابد.

زمانبندی برگزاری آزمون هر رشته، بر اساس نوبت صبح یا عصر هر یک از روزهای شنبه، یکشنبه و دوشنبه به ترتیب همان نوبت بندی اعلام شده قبلی است.

زمان آزمونرشته ها
۵ تیرماه ۱۴۰۰ نوبت صبحبهداشت حرفه ای، آمار زیستی، انگل شناسی پزشکی، قارچ شناسی پزشکی، علوم سلولی کاربردی، ویروس شناسی، مواد دندانی، سلامت دهان و دندانپزشکی اجتماعی، اپیدمیولوژی، طب سوزنی.
۵ تیرماه ۱۴۰۰ نوبت عصر  مدیریت اطلاعات سلامت، مهندسی بافت، کاردرمانی، کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی، فیزیک پزشکی، علوم و فناوری های تصویربرداری پزشکی– گرایش تصویربرداری عصبی، مهندسی پزشکی (رباتیک)، سیاست های غذا و تغذیه، مددکاری اجتماعی، سلامت و رفاه اجتماعی، آینده پژوهی سلامت، علوم و فناوری های تصویربرداری پزشکی– گرایش سلولی مولکولی، مهندسی بهداشت محیط، مطالعات اعتیاد.
۶ تیرماه ۱۴۰۰ نوبت صبحمجموعه فیزیولوژی (فیزیولوژی پزشکی، فیزیولوژی ورزشی)، علوم بیومدیکال مقایسه ای، علوم تغذیه، علوم تشریحی، نانوفناوری پزشکی، فارماکولوژی پزشکی، اخلاق پزشکی، شنوایی شناسی، گفتار درمانی، اعضای مصنوعی و وسایل کمکی، ارگونومی.
۶ تیرماه ۱۴۰۰ نوبت عصرزیست پزشکی سامانه ای، سالمند شناسی، مجموعه علوم و صنایع غذایی (علوم و صنایع غذایی، بهداشت و ایمنی مواد غذایی)، سلامت در بلایا و فوریت ها، مجموعه آموزش پزشکی (آموزش پزشکی و یادگیری الکترونیکی)، بیولوژی و کنترل ناقلین بیماری ها (حشره شناسی پزشکی)، مهندسی پزشکی (بیوالکتریک)، بینایی سنجی، هوش مصنوعی در علوم پزشکی، تاریخ علوم پزشکی، فیزیوتراپی.
۷ تیرماه ۱۴۰۰ نوبت صبحمجموعه مدیریت و اقتصاد(اقتصاد سلامت، سیاستگذاری سلامت، مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی)، علوم اعصاب، مشاوره توانبخشی، مجموعه باکتری شناسی(باکتری شناسی پزشکی، توکسین های میکروبی)، خون شناسی آزمایشگاهی و علوم انتقال خون، ایمنی شناسی، بیولوژی تولید مثل، ژنتیک پزشکی، آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت، انفورماتیک پزشکی، مجموعه بهداشت باروری( بهداشت باروری، مامایی)، طب سنتی ایرانی، پرستاری، مجموعه زیست فناوری و پزشکی مولکولی(زیست فناوری پزشکی، پزشکی مولکولی)، بیوشیمی بالینی، مجموعه روانشناسی (روانشناسی بالینی، روانشناسی نظامی)، مجموعه داروسازی

هرچند برخی اخبار مرتبط به آزمون در بخش بلاگ ایران پویش منتشر می گردد، توصیه می کنیم جهت آگاهی هر چه سریع تر از وضعیت برگذاری آزمون های علوم پزشکی، دست کم هفته ای یکبار به وبسایت سازمان سنجش پزشکی مراجعه فرمایید.

چنانچه داوطلب شرکت در آزمون دکتری تخصصی داروسازی می باشید، محصولات زیر می تواند برای شما مفید باشد.

تاریخ آزمون علوم پزشکی 1400

تمدید مهلت ثبت نام دکتری وزارت بهداشت 1400

تمدید مهلت ثبت نام دکتری وزارت بهداشت

هر سال مرکز سنجش پزشکی بازه زمانی بخصوصی را برای جهت نام دکتری وزارت بهداشت در نظر می گیرد . متقاضیان تحصیل در یکی از رشته های علوم پزشکی در مقطع دکتری تخصصی یا پژوهشی در دوره های مختلف روزانه ، شهریه پرداز و دانشگاه آزاد می بایست از طریق سایت ثبت نام دکتری وزارت بهداشت 1400 در این آزمون ثبت نام و شرکت کنند .
ممکن است برخی متقاضیان از ثبت نام جا مانده و درخواست تمدید مهلت ثبت نام داشته باشند . از این رو مرکز سنجش پزشکی معمولا یک یا چند روز را به عنوان آخرین فرصت مجدد اعلام می کند تا جاماندگان از ثبت نام بتوانند با مطالعه دقیق دفترچه ثبت نام دکتری وزارت بهداشت ۱۴۰۰ ، فرم ثبت نام خود را تکمیل کنند . در ادامه جهت آگاهی داوطلبان زمان و جزئیات تمدید مهلت ثبت نام آزمون دکتری 1400 اطلاع رسانی شده است .​
مرکز سنجش و آموزش پزشکی بعد از به پایان رسیدن زمان ثبت نام آزمون دکتری وزارت بهداشت ، معمولا این فرصت را به مدت یک تا دو روز تمدید می کند تا داوطلبان جامانده از ثبت نام بتوانند با تکمیل کردن فرم ثبت نام ، علاقمندی خود را به شرکت در آزمون دکتری بهداشت 1400 نشان دهند .
تمدید مهلت ثبت نام و ویرایش اطلاعات آزمون دکتری تخصصی و پژوهشی، از روز یکشنبه 1400/2/19 تا روز سه شنبه 1400/2/21 خواهد بود.

تمدید مهلت ثبت نام دکتری وزارت بهداشت

اعلام زمان ثبت‌نام آزمون دکتری 1400 وزارت بهداشت

اعلام زمان ثبت‌نام آزمون دکتری 1400 وزارت بهداشت – زمان بندی ثبت نام آزمون دکتری تخصصی و پژوهشی (Ph.D.) علوم پزشکی 1400 – 1401

متن کامل اطلاعیه سازمان سنجش پزشکی:

بسمه تعالی

اطلاعیه شماره ۲- زمان بندی ثبت نام آزمون دکتری تخصصی و پژوهشی (Ph.D)

به اطلاع داوطلبان آزمون دکتری تخصصی و پژوهشی (Ph.D) سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ می رساند:

١. زمان برگزاری آزمون روزهای پنجشنبه ۱۴۰۰/۴/۳ و جمعه ۱۴۰۰/۴/۴ خواهد بود.

۲. زمان ثبت نام شرکت در آزمون از روز سه شنبه ۱۲/ ۹۹/۱۲ تا ساعت ۲۴ روز جمعه ۹۹/۱۲/۲۲ خواهد بود.

٣. دفترچه راهنمای شرکت در آزمون همزمان با شروع فرایند ثبت نام، بر روی سایت مرکز سنجش آموزش پزشکی قرار خواهد گرفت.

۴. دروس و ضرایب و مدارک مورد پذیرش رشته ها طی اطلاعیه شماره ۱ اعلام شده است.

۵. بنا بر شرایط و امکانات دانشگاهها و نیز شرایط خاص کشور، متأثر از شیوع بیماری، ممکن است آزمون تمام یا تعدادی از رشته ها به صورت الکترونیک و یا کاغذی برگزار شود.

۶ نوبت بندی برگزاری آزمون هر یک از رشته ها متعاقبا اعلام خواهد شد.

۷. آزمون تمامی رشته ها شامل دو بخش عمومی استعداد تحصیلی و زبان انگلیسی عمومی و اختصاصی خواهد بود. در آزمون رشته هایی که به صورت کاغذی برگزار می شوند، دو دفترچه مجزا با مدت زمان جداگانه توزیع خواهد شد. در آزمون رشته هایی که به صورت الکترونیک برگزار می شوند نیز هر بخش، زمان مختص به خود را خواهد داشت.

۸. چنانچه به هر دلیل تغییری در زمان با نحوه برگزاری آزمون از لحاظ الکترونیک یا کاغذی) ایجاد شود، مراتب از طریق همین سایت (سایت سنجش پزشکی) به اطلاع داوطلبان خواهد رسید.

مرکز سنجش آموزش پزشکی

چنانچه متقاضی شرکت در آزمون دکتری تخصصی داروسازی وزارت بهداشت در سال 1400 هستید، محصولات زیر می توانند مفید باشند.

اعلام زمان ثبت‌نام آزمون دکتری 1400 وزارت بهداشت – زمان بندی ثبت نام آزمون دکتری تخصصی و پژوهشی (Ph.D.) علوم پزشکی 1400 – 1401

ادغام آزمون های ارزشیابی و ارتقاء در آزمون جامع

ادغام آزمون های ارزشیابی و ارتقاء در آزمون جامع – حذف آزمون ارزشیابی و ارتقاء

به گزارش خبرنگار مهر، بر اساس مصوبه هفتاد و پنجمین نشست شورای عالی برنامه ریزی علوم پزشکی (تاریخ ۸ تیرماه ۱۳۹۹) با توجه به یکسان بودن منابع در آزمون جامع دوره دکتری عمومی داروسازی، تصمیم گرفته شد سه آزمون مربوط به دانش آموختگان داروسازی با هم ادغام شوند.

به این ترتیب به دبیرخانه شورای آموزش داروسازی و تخصصی اجازه داده شد جهت ادامه تحصیل در دوره دکتری عمومی داروسازی داوطلبان واجد شرایط، آزمون ارزشیابی دانش آموختگان رشته داروسازی خارج از کشور و آزمون ارتقای دانش آموختگان مقاطع کارشناسی ارشد و کارشناسی داروسازی خارج از کشور (برای داوطلبانی که قبل از سال ۲۰۱۴ میلادی در خارج از کشور شروع به تحصیل کرده اند) را باهم ادغام کند.

حد نصاب نمره قبولی در هر یک از آزمون ها بر اساس ۷۰ درصد میانگین نمرات ۵ درصد از شرکت کنندگان هر آزمون که بالاترین نمره را کسب کرده اند، تعیین می شود.

با توجه به مفاد مصوبه هفتاد و پنجمین نشست شورای عالی برنامه ریزی علوم پزشکی، از این به بعد، دانش آموختگان رشته داروسازی خارج از کشور به جای شرکت در آزمون های ارزشیابی یا
ارتقا، باید در آزمون جامع دوره دکتری عمومی داروسازی که حداقل سالی دو بار به صورت سراسری در دانشگاه های علوم پزشکی کشور برگزار می شود، شرکت کنند.

نمره حد نصاب قبولی در آزمون جامع داروسازی برابر با ۷۰ درصد میانگین نمرات ۵ درصد برتر شرکت کنندگان آن دوره است.

مراحل پیش و پس از آزمون (تشکیل یا تکمیل پرونده در مرکز خدمات آموزشی، فرآیند ارزشیابی مدرک تحصیلی یا ادامه تحصیل) مانند قبل است.

با توجه به این که آخرین نوبت آزمون های ارزشیابی (دوره ۱۹) و ارتقاء (دوره ۷) در روز ۸ مرداد ۹۹ برگزار شد، شرکت کنندگان در این دو آزمون در صورت مردود شدن می توانند در آزمون های جامع دوره دکتری عمومی داروسازی که پس از این تاریخ برگزار خواهد شد، شرکت کنند.

این تصمیم به صورت مشترک از سوی دبیرخانه شورای آموزش داروسازی و تخصصی و مرکز سنجش آموزش پزشکی اعلام شده است.

برای تهیه سوالات آزمون های ارزشیابی و ارتقاء داروسازی کلیک کنید

برای تهیه سوالات ارزشیابی داروسازی کلیک کنید

برای تهیه سوالات ارتقاء داروسازی کلیک کنید

ادغام آزمون های ارزشیابی و ارتقاء در آزمون جامع – حذف آزمون ارزشیابی و ارتقاء

تاریخ برگزاری آزمون‌های علوم پزشکی 99 - تاریخ برگزاری آزمون‌های دکتری وزارت بهداشت 99 - تاریخ برگزاری آزمون‌های ارشد وزارت بهداشت 99

تاریخ برگزاری آزمون های علوم پزشکی 99 – تاریخ برگزاری آزمون‌ های دکتری وزارت بهداشت 99 – تاریخ برگزاری آزمون‌ های ارشد وزارت بهداشت 99

مطابق با اطلاعیه شماره 11 سنجش پزشکی کشور منتشر شده در تاریخ 6 اردیبهشت 99، زمان برگزاری آزمون های دکتری تخصصی و پژوهشی (PhD) علوم پزشکی به تاریخ 25، 26 و 27 تیرماه تغییر یافت.

متن کامل اطلاعیه شماره 11:

ضمن عرض تبریک به مناسبت فرا رسیدن ماه مبارک رمضان و آرزوی سلامتی و قبولی طاعات و عبادات، به اطلاع داوطلبان شرکت در آزمون دکتری تخصصی و پژوهشی (Ph.D) سال 1399 میرساند با عنایت به اعلام معاونت محترم آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با توجه به شرایط پیش آمده در کشور، آزمون دکتری تخصصی و پژوهشی (Ph.D) که مقرر بود در روزهای 22،21 و 23خرداد سال جاری برگزار شود به تاریخ 26،25 و 27 تیر ماه تغییر می یابد.

داوطلبان گرامی توجه نمایند که زمانبندی برگزاری آزمون هر رشته، بر اساس نوبت صبح یا عصر هر یک از روزهای چهارشنبه، پنجشنبه و جمعه طبق همان نوبت بندی اعلام شده در دفترچه راهنمای شرکت در آزمون می باشد. به عنوان مثال آزمون رشته هایی که قرار بود در نوبت صبح پنجشنبه 99/3/22 برگزار شود به نوبت صبح پنجشنبه 99/4/26منتقل شده است و سایر نوبتها نیز به همین شکل می باشد.

بر همین اساس آزمون مجموعه رشته های داروسازی در نوبت عصر روز چهارشنبه 99/4/25 خواهد بود.

همچنین طبق اطلاعیه شماره 10 اعلام شده از سوی این مرکز، آخرین مهلت ثبت نام و ویرایش اطلاعات و مدارک، از روز یکشنبه 14اردیبهشت تا روز سه شنبه 16اردیبهشت خواهد بود.

مرکز سنجش آموزش پزشکی

پایان متن اطلاعیه

طبق اعلام رئیس مرکز سنجش آموزش پزشکی، دکتر آبتین حیدرزاده، زمان بندی آزمون ها بصورت زیر می باشد:

آزمون دستیاری تخصصی پزشکی در ۵ تیرماه ۹۹ برگزار می‌شود.

آزمون غربالگری المپیاد علمی دانشجویان علوم پزشکی به صورت الکترونیک در روز ۶ تیرماه ۹۹ برگزار خواهد شد.

آزمون فلوشیپ در ۹ مرداد، همزمان با این آزمون هملی دندانپزشکی به صورت الکترونیک در ۹ مرداد برگزار خواهد شد.

آزمون ارتقا و ارزشیابی داروسازی به صورت الکترونیک در ۹ مرداد برگزار خواهد شد.

آزمون دستیاری تخصصی دندانپزشکی در ۱۶ مردادماه به صورت الکترونیک برگزار خواهد شد.

آزمون پذیرش دکتری تخصصی علوم پزشکی به صورت الکترونیک در روزهای ۲۵، ۲۶ و ۲۷ تیرماه ۹۹ برگزار می‌شود.

آزمون های کارشناسی ارشد گروه پزشکی در روزهای ۲۳ و ۲۴ مردادماه ۹۹ برگزار می‌شود.

آزمون‌های پیش کارورزی و علوم پایه پزشکی در صبح و عصر روز ۲۰ شهریور ۹۹ برگزار خواهد شد.

آزمون‌های جامع داروسازی و علوم پایه دندانپزشکی، به صورت الکترونیک در روز ۲۱ شهریورماه برگزار می‌شود.

آزمون دانشنامه (بورد) و گواهینامه تخصصی بالینی پزشکی در روزهای ۲۶، ۲۷ و ۲۸ شهریورماه ۹۹ به صورت الکترونیک (و همزمان) برگزار می‌شود.

آزمون دانشنامه (بورد) فوق تخصصی بالینی پزشکی در ۲۹ شهریورماه ۹۹ به شیوه الکترونیک برگزار خواهد شد.

آزمون دانشنامه (بورد) تخصصی بالینی دندانپزشکی در ۲۱ مهرماه ۹۹ برگزار می‌شود.

مطابق با تصمیمات اتخاذ شده تا تاریخ 6 اردیبهشت 99، تقویم آزمون های علوم پزشکی بصورت زیر می باشد:

ردیفآزمونتاریخ
۱آزمون دستیاری پزشکی۵ تیرماه ۹۹
۲آزمون غربالگری المپیاد علمی دانشجویان علوم پزشکی۶ تیرماه ۹۹
۳آزمون پذیرش دکتری تخصصی (Ph.D) رشته‌های علوم پزشکی۲۵، ۲۶ و ۲۷ تیرماه ۹۹
۴آزمون فلوشیپ (تکمیلی تخصصی)۹ مرداد ۹۹
۵آزمون ارزشیابی دانش آموختگان داروسازی خارج از کشور۹ مرداد ۹۹
۶آزمون ارتقا دانش آموختگان داروسازی خارج از کشور۹ مرداد ۹۹
۷آزمون ملی دندانپزشکی دانش آموختگان خارج از کشور۹ مرداد ۹۹
۸آزمون دستیاری رشته‌های تخصصی دندانپزشکی۱۶ مرداد ۹۹
۹آزمون ارتقا رشته‌های تخصصی دندانپزشکی۱۶ مرداد ۹۹
۱۰آزمون صلاحیت بالینی پزشکی۱۷ مرداد ۹۹
۱۱آزمون پذیرش کارشناسی ارشد رشته‌های علوم پزشکی۲۳ و ۲۴ مرداد ۹۹
۱۲آزمون علوم پایه دانشجویان پزشکی۲۰ شهریور ۹۹
۱۳آزمون پیش کارورزی دانشجویان پزشکی۲۰ شهریور ۹۹
۱۴آزمون علوم پایه دانشجویان دندانپزشکی۲۱ شهریور ۹۹
۱۵آزمون جامع دانشجویان داروسازی (۱۸۰ واحدی)۲۱ شهریور ۹۹
۱۶آزمون دانشنامه (بورد) و گواهینامه تخصصی بالینی پزشکی۲۶، ۲۷ و ۲۸ شهریورماه ۹۹
۱۷آزمون دانشنامه (بورد) فوق تخصصی بالینی پزشکی۲۹ شهریورماه ۹۹
۱۸آزمون دانشنامه (بورد) تخصصی بالینی دندانپزشکی۲۱ مهرماه ۹۹

محصولات پیشنهادی ایران پویش جهت کسب آمادگی در آزمون دکتری تخصصی داروسازی و آزمون های فارغ التحصیلان داروسازی خارج از کشور

تاریخ برگزاری آزمون های علوم پزشکی 99 – تاریخ برگزاری آزمون‌ های دکتری وزارت بهداشت 99 – تاریخ برگزاری آزمون‌ های ارشد وزارت بهداشت 99

ممکن است مایل به دیدن مطلب زیر باشید:

شرایط شرکت در آزمون ارزشیابی و ارتقاء دانش آموختگان داروسازی خارج از کشور داروسازی

آخرین مهلت ثبت نام کنکور کارشناسی ارشد پزشکی

آخرین مهلت ثبت نام کنکور کارشناسی ارشد پزشکی 99 – فردا چهارشنبه، سوم اردیبهشت ماه جاری پایان می‌پذیرد.

به گزارش ایسنا، به دنبال اطلاعیه ۱۹ فروردین ماه ۹۹ سازمان سنجش آموزش کشور و با توجه به تغییر تاریخ برگزاری آزمون کارشناسی ارشد ناپیوسته سال ۱۳۹۹، فرصت مجددی برای ثبت نام و ویرایش اطلاعات داوطلبان در نظر گرفته شد، بنابراین تمامی داوطلبان ثبت‌نام کننده در آزمون کارشناسی ارشد ناپیوسته سال ۱۳۹۹ برای پذیرش در رشته‌های دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی دولتی و غیر دولتی و همچنین دانشگاه آزاد اسلامی و بیست و پنجمین المپیاد علمی- دانشجویی کشور می‌توانند در این فرصت مجدد نسبت به ثبت نام جدید و یا ویرایش اطلاعات خود اقدام کنند.

اطلاعات ثبت نامی افرادی که قبلاً در مرحله اول ثبت نام یعنی از ۱۶ تا ۲۸ آذر  و یا مرحله دوم ثبت نام از ۱۴ تا ۱۶ بهمن ۹۸ در آزمون کارشناسی ارشد ناپیوسته سال ۱۳۹۹ ثبت نام کرده‌اند نیز برای بررسی و اعمال تغییرات احتمالی، از روز گذشته دوشنبه اول اردیبهشت در دسترس داوطلبان ثبت‌نام کننده قرار گرفت.

مهلت ثبت‌نام در آزمون فوق از روز گذشته از طریق سایت سازمان سنجش آموزش کشور آغاز شد و این مهلت فردا چهارشنبه سوم اردیبهشت ۹۹ پایان می‌پذیرد. داوطلبان می‌توانند در صورت تمایل نسبت به ویرایش اطلاعات خود نیز اقدام کنند.

بر اساس اعلام سازمان سنجش آموزش کشور، افرادی که در مهلت مقرر موفق به ثبت‌نام نشده‌اند نیز می‌توانند تا چهارشنبه (سوم اردیبهشت ماه) با مراجعه به سایت سازمان سنجش آموزش کشور نسبت به ثبت‌نام اقدام کنند.

همچنین دفترچه راهنمای ثبت‌نام در آزمون کارشناسی ارشد سال ۹۹ به همراه اطلاعیه‌ها و اصلاحات دفترچه به تاریخ‌های ۲۵ آذر ۹۸ و ۱۴ بهمن ۹۸ بر روی سایت سازمان سنجش آموزش کشور  قابل مشاهده است.

به گزارش ایسنا، آزمون کارشناسی ارشد ناپیوسته سال ۱۳۹۹ و مرحله اول بیست و پنجمین المپیاد علمی دانشجویی کشور در روزهای پنجشنبه و جمعه، ۲۲ و ۲۳ خردادماه ۹۹ برگزار می‌شود.

مهلت ثبت نام مجدد آزمون دکتری گروه پزشکی در 14 الی 16 اردیبهشت 99

مهلت ثبت نام مجدد آزمون دکتری گروه پزشکی در 14 الی 16 اردیبهشت 99

مطابق با اطلاعیه شماره 10 سازمان سنجش آموزش پزشکی، منتشر شده در تاریخ 25 فروردین 99، متقاضیان آزمون دکتری تخصصی و پژوهشی سال تحصیلی 1400-1399 می توانند از ساعت 10 صبح روز یکشنبه 14 اردیبهشت تا ساعت 24 روز سه شنبه 16 اردیبهشت 99 نسبت به ثبت نام و ویرایش مدارک خود اقدام نمایند.
همچنین با توجه به شرایط پیش آمده، داوطلبان نیازی به مراجعه حضوری به دانشگاهها جهت اخذ مدارک لازم برای ثبت نام (نظیر تاییدیه تحصیلی، گواهی فارغ التحصیلی و …) ندارند و می توانند ثبت نام خود را با هر مدرک دیگر (مانند کارت دانشجویی، فرم تسویه حساب دانشگاه، صورتجلسه دفاع و …) که بیانگر وضعیت تحصیلی آنها باشد، انجام دهند. پس از عادی شدن اوضاع، لازم است داوطلب از دانشگاه محل تحصیل خود بخواهد تا مدارک مربوطه، توسط آن دانشگاه ( از طریق سیستم اتوماسیون اداری) برای مرکز سنجش آموزش پزشکی ارسال شود.

مهلت ثبت نام مجدد آزمون دکتری گروه پزشکی

شرایط شرکت در آزمون ارزشیابی و ارتقاء دانش آموختگان داروسازی خارج از کشور

شرایط شرکت در آزمون ارزشیابی و ارتقاء دانش آموختگان داروسازی خارج از کشور

داوطلبان محترم پیش از نام‌نویسی اینترنتی، ابتدا باید نسبت به تشکیل پرونده در (مرکز خدمات آموزشی) وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تهران، شهرک قدس (غرب)، فاز 5، بلوار ایوانک، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، بلوک a، طبقه‌ی دوم، مرکز خدمات آموزشی اقدام نمایند و فقط افرادی که توسط مرکز خدمات آموزشی معرفی‌شده باشند، واجد شرایط نام‌نویسی اینترنتی و شرکت در آزمون ارزشیابی هستند.

مدارک موردنیاز جهت تشکیل پرونده در مرکز خدمات آموزشی:

  • اصل و کپی مدارک تحصیلی دریافتی از دانشگاه محل تحصیل، شامل مدرک نهایی و ریزنمرات کلیه‌ی مقاطع تحصیلی که صحت صدور و تعلق آن، به تصدیق و تأیید و مهر و امضای شعبه‌ی امور دانشجویی نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در کشور مربوطه و تأیید وزارت امور خارجه در تهران رسیده باشد.
  • اصل و کپی کلیه‌ی سوابق تحصیلی قبلی در ایران (مدرک پیش‌نیاز بر اساس مدرک اخذشده در خارج از کشور، اعم از دکتری، فوق‌لیسانس، لیسانس، دیپلم، پیش‌دانشگاهی و …)
  • اصل و کپی شناسنامه
  • اصل و کپی کارت ملی
  • اصل و کپی کارت پایان خدمت یا معافیت
  • اصل و کپی گذرنامه‌های جدید و زمان تحصیل
  • عکس ۳×۴

نکته 1‌: درصورتی‌که مدرک دریافتی، فوق‌لیسانس و بالاتر باشد، ارائه‌ی پایان‌نامه‌ی تحصیلی به همراه تأییدیه و مهر دانشگاه محل تحصیل، خلاصه‌ای از رساله به زبان فارسی، مقالات منتشره و کلیه‌ی فعالیت‌های پژوهشی الزامی است.

نکته 2‌: ارائه‌ی ترجمه‌ی رسمی کلیه‌ی مدارک، چنان چه به زبانی غیر از انگلیسی باشند، الزامی است

نکته 3: طبق مصوبه پنجاه و یکمین جلسه شورای عالی برنامه ریزی علوم پزشکی ۲۵ خرداد ۹۳ فقط دانش آموختگانی که قبل از آغاز سال ۲۰۱۴ میلادی در خارج از کشور شروع به تحصیل کرده و مدرک کارشناسی یا کارشناسی ارشد آنها مورد ارزشیابی و تأیید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی قرار گرفته است، می توانند در این آزمون شرکت کنند.

به فارغ التحصیلان مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد داروسازی خارج از کشور که قبل از ابتدای سال ۲۰۱۴ میلادی در خارج از کشور شروع به تحصیل کرده اند، اجازه داده می شود پس از قبولی در آزمون ورودی در دوره دکتری عمومی داروسازی با پرداخت شهریه در یکی از دانشگاه های علوم پزشکی ادامه تحصیل دهند.

سوالات آزمون:

آزمون به صورت کتبی و چهارگزینه ای، به تعداد ۱۵۰ سؤال از مواد امتحانی فارماسیوتیکس: ۳۵ سئوال، فارماکوگنوزی: ۸ سئوال، بیوتکنولوژی: ۷ سئوال، داروسازی بالینی: ۴۰ سئوال، شیمی دارویی: ۳۰ سئوال، داروشناسی: ۱۵ سئوال و سم شناسی: ۱۵ سئوال است.

جهت دانلود سوالات آزمون هی ارزشیابی و ارتقاء سال های گذشته به لینک های زیر مراجعه کنید

سوالات ارزشیابی داروسازی خارج از کشور

سوالات ارتقاء داروسازی خارج از کشور

منابع آزمون:

منابع آزمون ارتقای دانش آموختگان رشته داروسازی در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد خارج از کشور سال ۹۷ در سایت سنجش sanjeshp.ir پیوند «منابع آزمونها»، پیوند «منابع آزمون ارتقای داروسازی» قابل دسترسی است.

برای تهیه منابع مناسب و کسب آمادگی شرکت در آزمون می توانید از “پکیج طلایی آزمون ارزشیابی و ارتقاء فارغ التحصیلان داروسازی خارج از کشور” استفاده کنید

نکته 4: شرایط قبولی و ادامه تحصیل شامل کسب حد نصاب ۶۰ درصد نمره کل آزمون و پرداخت شهریه مطابق تعرفه و مقررات دانشگاه محل تحصیل است.

نکته 5: پذیرفته شدگان آزمون ورودی موظفند برای پذیرش و نام نویسی و انتخاب واحد، حداکثر تا دو ترم تحصیلی بعد از قبولی به یکی از دانشگاه های علوم پزشکی تابعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مراجعه کنند

نکته 6: تعداد واحدهای درسی لازم جهت فراغت از تحصیل در دوره دکتری عمومی داروسازی، مطابق با برنامه آموزشی تدوین شده توسط دبیرخانه شورای آموزش داروسازی و تخصصی است که به تصویب شورای عالی برنامه ریزی علوم پزشکی نیز رسیده است.

نکته 7: در صورتیکه دانشجو دروس اعلام  شده را در مقطع قبلی (کارشناسی یا کارشناسی ارشد داروسازی) گذرانده باشد، امکان تطبیق آنها توسط دانشگاه محل تحصیل (با رعایت مفاد فصل یازدهم آیین نامه آموزشی دوره دکتری عمومی داروسازی) وجود دارد.

نکته 8: پس از نام نویسی، کلیه پذیرفته شدگان مشمول قوانین و مقررات آموزشی حاکم در دانشگاه های علوم پزشکی کشور خواهند بود.

نکته 9: چنانچه دانشجو در مرحله ارزشیابی با معرفی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به واحدهای آموزشی تابعه، تعدادی از واحدهای درسی را به منظور ارزشیابی مدرک کارشناسی یا کارشناسی ارشد با نمره حداقل قابل قبول دانشگاه مربوطه گذرانده باشد، نیازی به اخذ مجدد درس مربوطه ندارد. در هر صورت نمره قبولی نباید کمتر از ۱۲ باشد.

نکته 10: نکات ارائه شده در رابطه به این آزمون مربوط به سال 1397 می باشد، متاسفانه در زمان نگارش این مطلب اطلاعات بروزتری در دسترس نبود.

مراحل پس از شرکت در آزمون ارزشیابی داروسازی خارج از کشور

مرحله پس از شرکت در آزمون (با توجه به نمره بدست آمده توسط دانش‌آموختگان) به این صورت است که دانش‌آموختگان دانشگاه‌هایی که در هنگام شروع به تحصیل در لیست وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بوده‌اند در صورت احراز نمره بیشتر از 60 درصد نمره کل در آزمون ارزشیابی دانش‌آموختگان داروسازی خارج از کشور، ملزم به گذراندن حداقل 8 واحد کارآموزی داروخانه دانشگاهی هستند.

در صورت احراز نمره 50 تا 60 درصد نمره کل، ملزم به گذراندن حداقل 26 واحد تکمیلی و یا شرکت مجدد در آزمون (مشروط به عدم دریافت معرفی‌نامه جهت شروع دوره تکمیلی) بوده و در صورت احراز نمره کمتر از 50درصد نمره کل، ملزم به شرکت مجدد در آزمون هستند.
ميزان دوره تكميلي پس از قبولي در آزمون ارزشيابي، بر اساس مصوبات مربوطه توسط مركز خدمات آموزشي اعلام مي شود و در هر حال با توجه به احتمال تغییر قوانین، ملاک، آگهی ثبت نام هر دوره است. معرفينامه براي طي دوره  تكميلي نیز، فقط پس از تأييد نمرات در كميسيون ارزشيابي رشته ي داروسازي صادر خواهد شد.

پژوهشگر گرامی، با توجه به تغییرات در شرایط و بندهای و همینطور منابع امتحانی آزمون ارزشیابی و ارتقاء، لطفا برای دریافت اطلاعات بروز در مورد شرایط شرکت در آزمون ارزشیابی و ارتقاء به صفحه آزمون خارج از کشور در وبسایت سنجش پزشکی مراجعه فرمایید.

http://sanjeshp.ir/Content.aspx?click=8

تاریخ جدید برگزاری آزمونهای لغو شده پزشکی اسفند ماه 98

تاریخ جدید برگزاری آزمونهای لغو شده پزشکی اسفند ماه 98 اعلام شد

قابل توجه متقاضیان شرکت در آزمون های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اسفند 1398 . با توجه به لغو برگزاری آزمون های جامع داروسازی، پیش کارورزی، علوم پایه پزشکی، دندانپزشکی و آزمون پذیرش دستیار تخصصی پزشکی در اسفند ماه سال 98 ، تاریخ برگزاری آزمون های جایگزین به شرح ذیل اعلام می گردد:

آزمون های پیش کارورزی و جامع داروسازی (190 واحدی): ساعت 8 صبح روز چهارشنبه مورخ  99/1/20
آزمون های علوم پایه پزشکی و دندانپزشکی: ساعت 14 روز چهارشنبه مورخ 99/1/20
آزمون پذیرش دستیار تخصصی پزشکی (دوره ی چهل و هفت): روز پنج شنبه مورخ 99/02/04

برای کسب آمادگی در آزمون پیش کارورزی پزشکی، می توانید سوالات آزمون دوره های قبل را از اینجا تهیه بفرمایید.

تاریخ جدید برگزاری آزمونهای لغو شده پزشکی اسفند ماه 98